I mødet med mennesker er jeg meget åben, anerkendende og respektfuld. Det er min opfattelse, at der altid er en årsag til enhver tanke og handling.

mig.jpg
 

Mit navn er Mette Riishøj Kronholt. Jeg er privatpraktiserende psykolog og clairvoyant med speciale i det særligt sensitive personlighedstræk. Jeg er selv særligt sensitiv og mor til to drenge – den ene sensitiv i høj grad. Det betyder, at jeg kender til trækket både professionelt og personligt. Jeg har siden 2014 haft min egen praksis i Skørping (Nordjylland), hvor jeg arbejder bredt med det sensitive personlighedstræk.


Det har gjort en KÆMPE forskel for mig, at finde ud af, at der er noget der hedder særlig sensitivitet. Der var SÅ mange brikker som pludselig faldt på plads. Som mange af de sensitive mennesker, som kommer i min konsultation, havde jeg også altid gået med en følelse af at være anderledes –  forkert. Brugt oceaner mængder energi på, at prøve at leve op til det andre gør og kan – altså følge med. Det kunne jeg også godt, men jeg var kronisk træt og havde lavt selvværd – fordi jeg altid havde mere travlt med at lytte til andre, tilfredsstille andres behov og leve op til andres forventninger. Det bliver man ikke lykkelig af, men det ved du sikkert godt, siden du læser med her.

Jeg startede livet, præcis som mange andre skønne, sensitive mennesker, med en følelse af at være forkert, for følsom og for kedelig. Jeg troede også til at starte med, at jeg skulle være som “de andre”, nå det samme, kunne det samme etc. Jeg har i årenes løb arbejdet meget med selvkærlighed i lyset af det sensitive træk og ser nu, hvad det er, jeg rummer som menneske af smukke, fantastiske træk og evner - netop på grund af min sensitivitet. Nu er sensitiviteten ikke længere min fjende, men den del af mig selv, jeg skatter allerhøjest som en dyrebar juvel.

Jeg havde (også) svært ved at se, hvordan jeg skulle kunne fungere i denne larmende, kaotiske og stressende verden. Jeg følte mig mindre værd og svag fordi jeg ikke kunne nå og holde til alt det “de andre” gjorde. Det jeg frygtede allermest var et 8.00 - 16.00 job fordi jeg instinktivt vidste, at jeg ikke ville kunne klare det. Jeg var i en form for “job-panik” indtil jeg opdagede at min opgave her på jorden ikke er, at passe ind og være som de andre, men at være med til at gøre verden til et bedre sted. På min egen måde - netop ved at være og leve på en anden måde. Ved at vise og tilbyde alternativer. Ved ikke at hoppe med på “stress-vognen”, men netop vælge en anden, roligere vej.

Der var SÅ mange brikker som pludselig faldt på plads
— Mette

I dag er jeg et HELT andet sted. Derfor ved jeg også, at det kan lade sig gøre!!! Og det magiske er, at sensitiviteten pludselig ikke længere er en forbandelse – den er nu en kæmpe gave! En gave der gør mig i stand til, at mærke alt det gode i mit liv, meget intenst. Sensitiviteten har udstyret mig med en enorm kreativitet, samt en formidabel intuition (clairvoyance), som jeg lytter til og bruger dagligt, både i mit private og professionelle liv. Jeg lever et anderledes liv end de fleste, men jeg er lykkelig. Mit liv er ikke perfekt, jeg er ikke perfekt… men når jeg ikke får lyttet til mig selv og ender med at blive overstimuleret, så ved jeg hvorfor og jeg ved hvad jeg skal gøre, for at genvinde mit overskud og min balance – sikke en gave!

Det er netop dette jeg ønsker at hjælpe andre særligt sensitive med – at få vendt en hård og opslidende opgave til, at være en smuk gave!

Selvværd er ikke noget man enten har eller ikke har – det er bestemt noget man kan opbygge. Det kræver vilje, stædighed og tålmodighed, men det er alle anstrengelserne værd. Når selvværdet er godt, er livet godt – det lyder simpelt – det er simpelt (men ikke let).

...viden er det første skridt på vejen i en forandringsproces.
— Mette

I mødet med mennesker er jeg meget åben, anerkendende og respektfuld. Det er min opfattelse, at der altid er en årsag til enhver tanke og handling. Det er denne årsag, som ofte bliver kilden til forandring, når den undersøges og efterprøves. Mange af de særligt sensitive mennesker, som kommer i min praksis, ved ofte ikke så meget om særlig sensitivitet. Derfor bruger jeg også tid på, at oplyse om trækket om nødvendigt – viden er det første skridt på vejen i en forandringsproces. En proces mod accept, anerkendelse og selvkærlighed. En proces mod et liv som særligt sensitiv – med overskud, glæde, ro, kærlighed og fred.

 

Det siger klienterne :

kvinde3.jpg
 
 

Det siger klienterne:

"Mettes super instinkt til at føle og være nærværende overfor hendes klients følelsesmæssige rejse, er fantastisk. Jeg følte mig som en åben bog, og hun gjorde det let at være åben og sårbar.

For første gang i meget lang tid fandt jeg en person der forstod mig, og hjalp mig til at acceptere at jeg ikke behøver at leve efter samfundets normer, men skal prøve at finde min egen vej".

- Christian 35 år

 

Du er og bliver den bedste terapeut jeg nogensinde har gået hos! Den måde du arbejder på og det du har hjulpet mig med, er jeg dig evigt taknemmelig for. Jeg følte mig altid tryg hos dig. Din forståelse og imødekommenhed, gør at jeg har åbnet mig op og ladet dig hjælpe mig.

Jeg har fundet mig selv og går herfra med ret ryg og et stærk selvværd/ selvtillid.

Jeg kunne særligt god lide hjemmeopgaverne og de mantraer vi har arbejdet med.

Du er fantastisk Mette.

- Kirstine

Det bedste ved terapien er at jeg kan mærke, at jeg har rykket mig. De redskaber jeg har taget til mig har været håndgribelige og brugbare.

Det har altid været et trygt og rart miljø når jeg har været hos dig, hvilket også har gjort det nemmere for mig at åbne op.

”Hjemmeopgaverne” man fik med hjem endte med at have en rigtig positiv indvirkning. Det var også rigtig fedt, at man fik papirerne med hjem om hvad vi løbende havde snakket om.

I starten var det meget grænseoverskridende at skulle beskrive de positive egenskaber ved en selv. Men efter jeg havde været ved dig nogle gange var det ikke længere specielt angstprovokerende og tværtimod rigtig rart.

Mit selvværd er i dag langt bedre og jeg trives bedre, både i skolen og hjemme.

- Sofie

 

"Jeg er blevet et mere helt menneske efter mine samtaler og BARS behandlinger hos Mette.

Hun har været en stor mentor, for at jeg har åbnet op til mere af mig, som jeg ikke var bevidst om – især at komme mere ned i min krop i stedet for være i hovedet. Hvilket har givet mig mere ro, selvværd og alt i alt er mere mig på arbejde, med familie og venner. En stor gave – TAK til Mette".

- Mette 45 år

 

"Mette er en meget kompetent psykolog, hun forstår at lytte – også til de ord der ikke bliver sagt. Sikkert derfor har jeg fået noget godt, produktivt og konstruktivt med hjem, hver gang jeg har været hos hende.

Mette er nærværende, imødekommende og altid godt forberedt til samtalerne.

Jeg medgiver mine største anbefalinger til Mette"

- Anonym kvinde.

 

Fra første dag blev jeg set som menneske, ikkeblot som psykisk syg.

Jeg har lært mig selv meget bedre at kende, hvilket også har betydet, at mit selvværd er blevet meget bedre. Jeg føler mig stærk indimellem og det er en fed følelse.

Jeg har været meget glad for arbjedsark og noter, som jeg har fået med hjem. De er en støtte, når jeg indimellem falder tilbage i gamle, uhensigtsmæssige mønstre. Op på hesten igen og se fremad med positive øjne.

Jeg har oplevet min relation til Mette, som særdeles god, mit selvværd er langt bedre i dag og mit liv generelt.

Jeg har følt mig forstået, anerkendt og respekteret, under hele forløbet.

- Lene

 

"Jeg er kommet hos Mette i lidt over et år, og hvilket år det har været. Jeg startede hos Mette, da stressniveauet var alt for højt, kalenderen, to-do listen og hovedet var fyldt til bristepunktet, og alt synes uoverskueligt.

Igennem det år har Mette støttet min udvikling, og jeg har erkendt, at det ikke kun er min datter, der er særlig sensitiv, og jeg har derigennem ”fundet svar” på nogle af de udfordringer, jeg gik og tumlede med, hvilket har betydet, at jeg i langt højere grad er i balance nu.

Jeg og min aktuelle situation har hele vejen gennem forløbet været udgangspunktet for vores samtaler, Mette har på intet tidspunkt været fastlåst af en foruddefineret plan, og uanset hvilke udfordringer/spørgsmål jeg har stillet til hende, så har jeg fået overskuelige og brugbare råd med hjem, som jeg har kunnet arbejde videre med på egen hånd.

Mette er en yderst nærværende, varm og medfølende person. Mette har været god til at vise vejen og støtte den udvikling, jeg skulle igennem for at finde min indre ro. Roen og overblikket har jeg blandt andet fundet ved hjælp af Mettes råd og vejledning, og ved at bruge de metoder/teknikker, som Mette har vist mig.

Jeg har sat utrolig stor pris på at komme hos Mette, og jeg kan på det varmeste anbefale hende til andre i samme situation."

- Annika

 
 

Vælg den gruppe som passer dig bedst

Fordi jeg har tilpasset mine ydelser efter behov - vil du herunder skulle vælge den gruppe som er relevant for dig. Og ja, du kan sagtens være interesseret i flere eller alle tre grupper ad gangen. Men start der hvor din oprindelige intention udsprang. Så arbejder vi os frem efter det.

Photo by Milan Markovic/iStock / Getty Images

Ydelser vedr.  børn

Photo by stevanovicigor/iStock / Getty Images

Ydelser til voksne